Refurbished Nikon F kopen | 3 jaar garantie | reBuy (46)

Schermgrootte
arrow-down
Beeldstabilisator
arrow-down
Beeldzoeker
arrow-down
Sensortype
arrow-down
Kleur
arrow-down
Touchscreen
arrow-down
Conditie
arrow-down
Prijs
arrow-down
check
check
arrow-down

Refurbished Nikon F camera kopen

Hoogwaardig fotograferen met een refurbished Nikon F camera

Nikon spiegelreflexcamera's staan bekend om hun hoge kwaliteit. Een gebruikte Nikon F camera is geschikt voor de ervaren fotograaf, maar ook voor de beginner. Bij een spiegelreflexcamera zijn naast de body vooral de verwisselbare lenzen van belang. Lensvatting type F van Nikon is hierbij met voorsprong het meest populair. In het overzicht van reBuy zie je een groot aantal modellen. Stel je als beginner niet al te hoge eisen aan de gebruikte Nikon F camera, kies dan de Nikon D 60 uit. De prijs van een refurbished Nikon F camera type D 60 is zeer vriendelijk, terwijl je fotografeert op full-HD en met een resolutie van 10,2 MP. De andere kant van het spectrum kom je ook in ons overzicht tegen. Zo kan het bij de Nikon F camera tweedehands ook om type D600 gaan.

Refurbished Nikon F camera kopen voor (semi) professioneel gebruik

De D600 benadert het professionele niveau van Nikon het meest. Hij is bijzonder weersbestendig en bovendien erg licht van gewicht. Maar het belangrijkste punt bij deze gebruikte Nikon F camera is wel, dat hij een full-frame CMOS sensor heeft. Die beeldsensor is veel groter dan van de meeste andere spiegelreflexcamera's. Hij meet 24 x 36 mm, waardoor hij dezelfde maat heeft als een negatief uit de tijd van de analoge fotografie. Beelden hoeven hierdoor niet te worden samengeperst, ofwel er vindt geen cropping plaats. Het resultaat is veel minder ruis en andere vervormingen die bij een kleinere sensor wél optreden. Met de D600 maak je foto's op een resolutie van 24,3 MP. Bovendien heeft deze camera een beeldstabilisator aan boord. Een praktisch stukje technologie, waar de meeste andere spiegelreflexcamera's niet over beschikken.

Welke gebruikte Nikon F camera's zijn er nog meer?

Maar tussen een tweedehands Nikon F camera kopen uit de D60 of D600 serie, liggen nog een groot aantal andere mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld de D5100 met een resolutie van 16,2 MP. De maximale sluitertijd van 1/4000e seconde en scherpe CMOS sensor, zorgen in deze gebruikte Nikon F camera voor de prachtigste foto's. Natuurlijk kun je bij de D5100 alles met de hand instellen, maar er zit ook een automatische instelmogelijkheid op. Dat is makkelijk tijdens de vakantie met je gezin, of op andere momenten dat je snel foto's wilt schieten zonder rompslomp er omheen. Net als de D600 is de D5100 geschikt voor het maken van video. Natuurlijk gebeurt dit op full-HD.

Nikon F camera tweedehands: heel veel keuzemogelijkheden

Is een resolutie van 16,2 MP voor jou niet voldoende? Kijk dan eens naar de Nikon D5500. Die beschikt net als de D600 over een fotoresolutie van 24,3 MP. Ook nu is het maken van video mogelijk. Bovendien kun je alles goed volgen op je scherm van 3,2 inch. De witbalans heeft een aantal praktische standen, net als de flitsmodus die erg uitgebreid is. We hadden het bij de refurbished Nikon F camera nog niet over de D3300 gehad. Dit is prijstechnisch een heel goede camera met een cameraresolutie van eveneens 24,3 MP. Witbalans, flitsmodi en ISO-voorkeuze zijn op dit toestel iets meer beperkt, maar dat staat aan het krijgen van prachtige resultaten niet in de weg.