Refurbished VivoTab kopen | 3 jaar garantie | reBuy (6)

Refurbished Asus Vivotab kopen

Refurbished Asus Vivotab kopen bestuurd door Windows 8

De tablets van Asus zijn erg populair. Dat is ook niet onlogisch, want Asus is op de computermarkt een erg groot merk. Een refurbished Asus Vivotab kopen betekent kiezen voor een stabiele Windows tablet. Die kan heel eenvoudig met jouw laptop of pc worden gesynchroniseerd. Zo heb je tenminste verschillende apparaten die zonder fouten met elkaar communiceren. Ook de gebuiksvriendelijkheid straalt je vanaf het tabletscherm tegemoet. De layout van Windows 8 is immers erg overzichtelijk en de benodigde apps haal je heel eenvoudig uit de eigen Microsoft Store. Een refurbished Asus Vivotab is er in verschillende maten. Zo kun je kiezen voor een schermdiagonaal van 10,1 inch, maar ook een keuze voor 8,8 inch is mogelijk.

De gebruikte Asus Vivotab heeft een IPS-scherm

Het belangrijkste kenmerk van de gebruikte Asus Vivotab is natuurlijk de Windows omgeving die hij biedt. Dit maakt het mogelijk om gewone Windows-applicaties op je tablet te laten draaien. Als je wilt kun je zelfs kiezen voor de vertrouwde Windows-omgeving met Start-button. Geniet je graag maximaal van de Windows-omgeving, kies dan voor de 'gewone' refurbished Asus Vivotab en niet voor het type RT. Natuurlijk is een refurbished Asus Vivotab kopen die op het RT platform draait beslist geen verkeerde keuze, maar de Windows RT-versie is enigszins 'uitgekleed'. Nemen we de refurbished Asus Vivotab Smart 64 GB als uitgangspunt, dan zien we direct al dat deze tablet beschikt over een helder scherm. Dit lcd-scherm is uitgevoerd met de IPS-techniek. Daardoor kan ook buiten moeiteloos met de tablet worden gewerkt. De resolutie van 1366 x 768 pixels biedt voldoende HD-kwaliteit om urenlang ongestoord van aantrekkelijke video's te kunnen genieten.

Kan een gebruikte Asus Vivotab de strijd aan met een modernere concurrent?

Plaatsen we het model van de zojuist besproken Asus Vivotab tweedehands tegenover het veel recentere Lenovo Yoga Book, dan zien we opvallende overeenkomsten. Zo hebben beide een scherm met IPS-techniek en een opslagcapaciteit van 64 GB. De resolutie bij Lenovo is met 1920 x 1200 pixels iets hoger en deze tablet draait op Windows 10. Geen gek verschil voor een tablet die maar liefst 3 tot 4 jaar nieuwer is. Beide tablets beschikken over camera's van dezelfde capaciteit. De hoofdcamera heeft 8 MP en de selfie camera biedt 2 MP. Beide tablets zijn uitgerust met een Intel Atom processor. De processor in de gebruikte Asus Vivotab Smart 64 GB is dual core, terwijl de recentere Lenovo bedeeld is met een quad core processor. De accu die Asus inbouwde mag er absoluut zijn. Hij heeft een vermogen van 6.760 mAh. Dit betekent lekker lang werken, zonder dat je tablet ineens uitvalt door een tekort aan stroom. Lenovo plaatste een nog sterkere accu van 8.500 mAh in zijn tablet. Niet zo gek natuurlijk, omdat een quad core-processor nu eenmaal meer energie verbruikt. In vergelijking tot de veel nieuwere Lenovo komt de refurbished Asus Vivotab er dus bepaald niet slecht vanaf!

Productspecificaties

Camera:

 • Resolutie: 8 MP, selfie 2 MP
 • Video mogelijk: ja

Scherm:

 • Schermgrootte: 10,1 inch
 • Pixeldichtheid: 155 dpi
 • Technologie: IPS

Behuizing, afmeting en gewicht:

 • Afmeting: 171 mm x 262 mm x 9,7 mm
 • Gewicht: 580 gram

Besturingssysteem, processor, verbindingen, accu:

 • Besturingssysteem: Windows 8
 • Processor: Intel Atom Z2760 dual core 1,8 GHz
 • Draadloze verbindingen: wifi, bluetooth, NFC
 • Accu: Lithium Polymer 6.760 mAh