Refurbished Olympus kopen | 3 jaar garantie | reBuy (68)

Lensmount
arrow-down
Beeldstabilisator
arrow-down
Lenstype
arrow-down
Fabrikant
arrow-down
Kleur
arrow-down
Conditie
arrow-down
Prijs
arrow-down
check
check
arrow-down

Refurbished Olympus objectief kopen

Een refurbished Olympus objectief kopen bij reBuy

Olympus is een Japanse multinational op het gebied van optische apparatuur die werd opgericht in 1917. Het bedrijf is een van de grootste marktleiders op het gebied van microscopie en endoscopie. Olympus ontwikkelde bijvoorbeeld de allereerste flexibele endoscoop voor medische doeleinden. Ook op het gebied van camera's staat Olympus zeer goed bekend. Olympus lenzen en Olympus objectieven worden door velen tot de topklasse gerekend. Bij reBuy kun je met veel voordeel een refurbished Olympus objectief kopen.

De voordelen van een refurbished Olympus objectief

Om geld te besparen kun je een tweedehands Olympus objectief kopen, maar dat wil niet zeggen dat je goedkoper uit bent. Je objectief kan interne vervuilingen bevatten en ook is het mogelijk dat essentiële onderdelen vervangen moeten worden, met hoge reparatiekosten tot gevolg. reBuy geeft je veel meer zekerheid. Elk Olympus objectief dat wij ontvangen, ondergaat een ingrijpend refurbishproces. Allereerst wordt het binnenwerk grondig gereinigd en daarna controleren we alle onderdelen op hun functionaliteit. Werkt iets niet meer naar behoren, dan vervangen we het. Een Olympus objectief gaat pas in de verkoop als het weer 100% functioneel is. Op ons refurbishproces en de kwaliteit geven we je drie jaar garantie.

Nog meer voordeel bij een refurbished Olympus objectief met gebruikssporen

Je refurbished Olympus objectief krijgt een grondige schoonmaak- en opknapbeurt. Toch kan het voorkomen dat je nog zichtbare en soms voelbare gebruikssporen ziet. Deze sporen hebben nooit invloed op de vlekkeloze werking van je Olympus objectief. Accepteer je gebruikssporen, dan kan je prijsvoordeel wel 50% van de nieuwwaarde bedragen. reBuy onderscheidt de volgende vier gebruikscategorieën:

  • als nieuw: geen of minimaal zichtbare gebruikssporen
  • zeer goed: lichte gebruikssporen die niet voelbaar zijn
  • goed: zichtbare gebruikssporen, die voelbaar kunnen zijn
  • sterk gebruikt: meerdere duidelijke gebruikssporen die ook voelbaar zijn.

Is een refurbished Olympus objectief ook geschikt voor oudere Olympus camera's?

Voor 2012 maakte Olympus gebruik van het Four Thirdssysteem dat het bedrijf in samenwerking met Kodak ontwikkelde. Is je camera een Four Thirds-camera, dan kun je elk Olympus Four Thirds objectief aanschaffen en gebruiken. Vanaf 2012 stapte Olympus over op het Micro Four Thirdssysteem, dat in samenwerking met Panasonic van de grond kwam. Het is mogelijk om een Olympus objectief van de nieuwe generatie op een body van de voorgaande generatie te monteren, maar je zult wel een adapter nodig hebben. Het is maar de vraag of je dan van alle voordelen van je objectief gebruik kunt maken. reBuy geeft per objectief aan of het geschikt is voor Four Thirds of Micro Four Thirds.

Welk refurbished Olympus objectief past op een Canon of een Panasonic camera?

Als je een Olympus objectief met het nieuwe Micro Four Thirdssysteem hebt, zou je het probleemloos moeten kunnen gebruiken op je recente Panasonic camera dat eveneens hetzelfde systeem heeft. Je kunt wellicht problemen krijgen met beeldstabilisatie. Panasonic past trillingsreductie toe in zijn objectieven, terwijl Olympus het juist in zijn camerabody's heeft zitten. Wie een Canon EOS heeft, kan met een simpele adapter Olympus objectieven uit de OM-serie op zijn Canon EOS monteren.